hjemmekontor
Informajonsteknologi,  Yrke

Innredning til ditt hjemmekontor

Stadig flere velger å jobbe hjemmefra. Enten man har lang jobbreise, har små barn eller man på annen måte trenger større fleksibilitet, er muligheten til å jobbe hjemmefra et viktig kriterium for mange arbeidstakere. Ved å jobbe hjemmefra, kan man være pålogget fem minutter etter at vekkerklokka har ringt, man kan gå i kjøleskapet og hente ut fersk lunsjmat som ikke kommer svett eller tørr ut fra en matboks, og man kan nyte arbeidsroen som kommer med å jobb hjemmefra. Spesielt mennesker i åpne landskap, som opplever mye støy og stadige forstyrrelser, setter stor pris på denne arbeidsroen.

Noen mennesker synes det er enklere å konsentrere seg hjemme. Dessuten ser man ofte at de som jobber hjemmefra faktisk er mer effektive. Èn ting er arbeidsro og mulighet til å konsentrere seg, En annen viktig faktor som ofte spiller inn, er at disse arbeidstakerne gjerne «overkompenserer» i form av å være ekstra på hugget og svært tilgjengelige. Dette skyldes kanskje en viss forutinntatthet om at man «sluntrer» unna når man er hjemme, og at man blir distrahert av husets mange gjøremål – eller andre fristelser, slik som TV-apparatet. Disse arbeidstakerne vil vise at de faktisk jobber, selv om de opererer ut i fra komfortable omgivelser i eget hjem.

Stadig flere blir entreprenører, og oppretter sin egen bedrift hjemme fra stua. Kanskje vil du starte en nettbutikk på www.smart-web.no. Da er det enkelt og greit å ha en egen hjemmekontor innredning hjemme, slik at du kan skille business og pleasure.

Lystige omgivelser

En viktig del av hjemmekontoret er innredningen (se på www.unoliving.no). Hvilke løsninger man velger for sitt hjemmekontor, vil avgjøre hvor godt man kan konsentrere seg, og hvor effektiv man kan finne fram i papirer og lignende.

Her får du noen tips til hvordan du kan gjøre det enklest mulig, på en stilfull måte:

• Tenk enkelt. Husk at kontorløsningen er en del av hjemmet, og ikke omvendt. Ta hensyn til andre familiemedlemmer og deres interesser og plassbehov.

• Finn praktiske løsninger. Kanskje har du bruk for spesielt utstyr i din bedrift eller til din jobb? Hvordan kan du integrere dette på en naturlig og stilren måte, som gjør det enkelt i hverdagen?

• Husk nok oppbevaring. Det er lett å kun tenke stil og fashion når man innreder, men det er viktig å også huske på at man fort akkumulerer en del papirer og mapper av ulike slag. For å kunne koble av fra jobben når man er hjemme, er det godt å kunne få disse papirene ute av syne, så man slipper å bli minnet om jobb til alle døgnets tider.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.