Stige
håndverker

Riktig valg av stige eller trappestol

De fleste er klar over at det bringer ulykke å gå under en stige, men å klatre opp på en er det ingenting i veien med. Mennesket har benyttet seg av stiger i tusenvis av år for å komme til på vanskelige steder, enten det dreide seg om stive konstruksjoner i tre eller metall, eller om den ble laget av trepinner og tau. De har vært med oss så lenge at de til og med er symboler på kontakten mellom himmel og jord, og i Bibelen brukte profeten Jakob en stige for å skape kontakt mellom mennesket og Gud.

Stiger fins i flere typer, og det er ikke alltid like lett å vite hvilken man skal velge til hvilken oppgave. derfor kan det være lurt å rådføre seg med eksperter, enten via telefon, e-post eller chat, eller rett og slett ved å besøke en lokal jernvarehandel. Avhengig av om man skal drive med oppussing, hage- eller anleggsarbeid, er det ulike krav til stigene. Derfor kan det være greit å ha oversikt over de forskjellige stige-typene.

Kan man kalle en stige for en stige?

Det fins mange ulike stigetyper til ulike formål. Flere varehus, både fysiske og på nett, tilbyr et bredt utvalg. Denne oversikten gir deg en innføring i de vanligste stigetypene:

Taustiger er stiger laget med tau og trinn i ulike materialer. Dette er en primitiv type stige som ofte brukes på hytter, til sengehemser og trehus. Man finner de også ofte på lekeplasser.

Hobby-stigen er den vanligste stige-typen, og er som regel helt rett. Den er ikke frittstående, og må derfor ha en fast overflate å lene seg mot, og det er ofte vanlig at man er to når man bruker den, slik at en person kan stå under og holde den stødig.
Trappestoler og trappestiger er ofte å finne i kontorlandskap eller på kjøkkenet. De er uunnværlige for tilgang til høye hyller og skap, samtidig som de også kan brukes som krakk – finn utvalget her dersom du ønsker å få en bedre oversikt over de ulike typene trappestoler.

Kombi-stigene er relativt nye. De kan benyttes både som vanlig stige og som stillas, noe som kommer godt med når man skal male flater som ikke ligger altfor høyt over bakken.
Gardintrappen er et fast innslag i mange hjem, og brukes til å nå høyder oppunder taket innendørs. Den brukes til tørking av støv eller, som navnet antyder, utskiftning av gardiner.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.