personlige økonomi
Økonomi

Slik rydder du enkelt opp i din personlige økonomi

Norske husholdninger har forbrukslån på over 100 milliarder. I tillegg går programmer som Luksusfellen fremdeles sin seiersgang på tv-skjermene, med stadig flere søkere. For ikke mange dager siden fortalte også en ekspert på personlig økonomi at nordmenn er de dårligste i Europa når det kommer til å sette opp et budsjett, og følge det.

Da er det kanskje ikke så overraskende at mange sliter med manglende oversikt og ryddige forhold når det kommer til økonomien. I denne artikkelen skal vi gi deg noen råd om lån på dagen å om hvordan du kan få ryddet opp i din personlige økonomi. ER vi de dårligste i Europa?

Ikke hopp over budsjettet

Det aller første og aller viktigste du må gjøre er å sette opp et budsjett. Det er umulig å rydde opp uten å ha anelse om hva du får inn av penger og hva som forsvinner ut. I tillegg er det viktig å vite nøyaktig hva du bruker pengene på.

Du kan sette opp et budsjett på et papir, lage det på PC-en din, skrive ut en mal eller laste ned en app. Finn den formen som passer deg best, men sørg for å ikke gjøre det så komplisert at du gir opp. Finn først ut hva du har av inntekter. Dette er som regel den enkleste delen. Skriv opp nøyaktig hva du får inn av lønn, sykepenger, arbeidsledighetstrygd eller hva det måtte være.

Deretter er det på tide å se på utgiftene. Siden de fleste av oss bruker kort til det meste, vil du kunne se utgiftene dine på kontoutskriften din. Noen ganger kan det lønne seg å se tre måneder tilbake, i og med at noen variable utgifter ikke dukker opp hver eneste måned.

Hvilke hull kan du tette?

Oversikten budsjettet gir deg sørger for at du får en mulighet til å se hvilke hull som kan tettes. Med andre ord, hvor renner pengene ut? Har du abonnementer på blader, aviser, strømmetjenester og treningsstudioer? Da bør du si opp alle de som ikke er høyst nødvendige.

Bruker du mye penger på kaffe fra kafeer, bør du kjøpe deg en termokopp og ta med kaffe hjemmefra.

Ta også en titt på om du kan få billigere mobilabonnement og strømavtale et annet sted. Mange av oss sier ja til det første og beste, og lar det bli med det. Det er dumt, for ofte finnes det billigere alternativer.

Refinansiering

Så er vi tilbake der vi startet, nemlig det som handler om gjeld. Har du mange smålån og kredittkort kan det lønne seg å refinansiere dette med et nytt og billigere lån. Da reduserer du antall termingebyr og forhåpentligvis får du en billigere rente totalt sett. I den forbindelse er det mange som lurer på hva er et lån på dagen? Dersom du er ivrig etter å få ryddet opp, kan det være fristende å få ordnet alt så snart som mulig.

Lån på dagen er ikke mulig i Norge slik det er nå. Med det mener vi at det er lite sannsynlig at du får utbetalt lånebeløpet samme dag du søker. Det som derimot er mulig er å få et svar på søknaden samme dag som du sendte den inn.

Budsjett som gir oversikt, tetting av unødvendige pengesluk og refinansiering av dyr gjeld er altså noen av de enkle grepene du kan ta for å rydde opp i din personlige økonomi.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.