Laptop
Informajonsteknologi

En laptop med god service inkludert

Duka er selskap fra Grimstad, som satser på å lage datamaskiner for dem som har vansker med den nye teknologien, og som ikke skjønner seg så godt på den utviklingen av datateknologi som har funnet sted de siste årene.

Hovedfokus står på eldre kunder som kanskje ikke har fulgt med så god, men som med den moderne utviklingen er blitt tvunget til å ta det store steget, og begynne å bruke dataen til vanlige hverdagslige gjøremål. Maskinen er utviklet i samarbeid med foreninger som arbeider for eldre sitt velvære, og støtteapparatet rundt maskinen er testet ut over lenger tid. Fordelen med maskinen er at man til en hver tid har tilgang på teknisk hjelp via telefon. Om maskinen er på, og tilkoblet til Internet, kan teknikeren også hjelpe med å styre maskinen, eller gjennomføre ønsket eller nødvendig vedlikehold, så vel som oppdateringer av programmene.

Hva er en Duka Laptop?

La oss begynne med det første og enkleste. Begrepet laptop beskriver størrelsen på datamaskinen. Begrepet er engelsk og indikerer at man kan ha maskinen på fanget om man skulle ønske det. Vanligvis vil man likevel sette en slik datamaskin på et skrivebord. Men den er liten og nett, og veier kun noen få kilogram, slik at det er enkelt å flytte på den, eller å ta den med om man reiser et sted. Om man ikke liker å ha datamaskinen stående fremme, er det også enkelt å rydde den vekk. Man kan slå ned skjerme, for så å putte den i et egnet skap. Den tar ikke opp mye plass.

Hva bruker man en Duka Laptop til?

En laptop fra Duka brukes først og fremst til å gjennomføre hverdagslige gjøremål, som det i dag er blitt vanlig å gjennomføre på en datamaskin. Det vil si at man bruker den til å betale regninger i nettbanken, man kan lese avisen, eller høre på radioprogram, eller se på TV-sendinger som blir delt på Internett, for eksempel av NRK. Laptop kan kjøpes her.

Maskinen er til for at den som ikke er vant med slike systemer, skal få litt ekstra hjelp med å komme i gang, og den kan være til stor hjelp for den som ikke lenger er like rask, eller har lyst til å farte rundt for å gjøre ærender i person. Den kan være en berikelse og en økning av livskvaliteten, spesielt for eldre som ikke lenger er like gode i bena, men som fortsatt er raske i hodet.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.