Informajonsteknologi

Hvordan får man tak i Bitcoin?

Du trodde kanskje at Bitcoin og kryptovaluta var en dille, men mye tyder på at Bitcoin er kommet for å bli. I dag finnes det helt alminnelige nettbutikker som aksepterer bitcoins som betalignsmiddel, det samme gjelder for enkelte reisebyråer og flyselskaper. Noe tyder på at kryptovaluta kanskje ikke er så kryptisk som først antatt, men hvordan får man tak i bitcoins? 

Hva er bitcoins?

Bitcoins er en kryptovaluta som ikke styres av en sentralbank eller pengeinstitutt. Dette gjør at det er en såkalt desentralisert form for valuta. Det er ingen banker som eier Bitcoin og det er ikke en valuta som eksisterer fysisk, men kun elektronisk. Verdien av Bitcoin kan i stor grad sammenlignes med verdi i forbindelse med boligmarkedet, den bestemmes av etterspørsel. Opprinnelig ble det lagt ut 21 millioner bitcoins på nettet som skulle finnes som en slags online skattejakt. 16,5 millioner av disse er funnet og prosessen kalles ‘mining’, altså gruvearbeide på godt norsk. Men hvordan kjøper du og får tak i bitcoins i dag? 

Du trenger tre ting for å kjøpe bitcoins

Det er faktisk bare tre ting du trenger hvis du ønsker å kjøpe bitcoins. Det første du trenger er en smarttelefon med muligheten for å laste ned apper, et bankkort og en form for offentlig identifikasjon som for eksempel pass eller førerkort. Det er mange sider som selger bitcoins, blant annet Coinbase. Du kan også vinne bitcoins i online- og mobilspill. På denne måten kan du skaffe bitcoins helt gratis. For å kunne oppbevare dine bitcoins trenger du en virtuell lommebok, hvor sikkert din kryptovaluta er oppbevart kommer i stor grad an på hva slags lommebok du har. Hvis du vil lese mer om hvordan du skaffer deg bitcoins og kryptovaluta og holde deg oppdatert på markedet og gode investeringstips er det en god ide og følge med her

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.