Ny jobb i 2019

Ny jobb i 2019

Vi har gått inn i et nytt år, og kanskje dette er året da du skal ha ny jobb. Uansett årsak til ønsket om ny jobb, vil vi i denne artikkelen gi deg noen gode råd for å få ny jobb i 2019.

Den viktige søknaden

De fleste nye jobber starter med en jobbsøknad. Det er viktig at du legger litt arbeid og flid i denne, slik at den ser pen og ryddig ut. Du må få frem hvorfor nettopp du egner deg til den utlyste stillingen. Sørg for å lese utlysningen ordentlig, og svar på det de spør om. Søknaden bør ikke være på mer enn én side. Blir den for lang, orker den som jobber med ansettelser ikke å lese den. Sjekk deretter at søknaden din er fri for stave- og skrivefeil.

CV

CV-en din skal være relevant for jobben du søker på. Ta med slike ting som relevant erfaring, utdannelse og annen erfaring. Det er viktig at du får med deg hva de tidligere jobbene dine har gått ut på og hva du lærte og oppnådde i jobben. Du kan også ta med slike ting som frivillig arbeid eller politiske verv.

 

Skriv opp dine språkkunnskaper, og ha med to til fire referansepersoner. Disse bør helst være personer som har hatt lederansvar for deg. Ikke glem å sjekke med de du kunne tenke deg å bruke om de vil være referanseperson. Igjen er det viktig å gå over CV-en og sjekke for slike ting som skrivefeil.

Sosiale media og slikt

Det er mange som benytter seg av sosiale media når de er på jakt etter ny jobb. Dette gjelder både for å finne stillinger og for å presentere seg selv. Ekspertene mener også at det er viktig å ha en LinkedIn-profil. Det vesentlige er i alle fall at du sørger for å dobbeltsjekke alt du poster, slik at du ikke risikerer å miste jobbmuligheten. Potensielle arbeidsgivere søker ofte opp din profil for å se hva slags person du er.

 

Det finnes flere sider der du både kan registrere CV-en din og se etter stillingsutlysninger. Dersom du er aktiv på disse og sørger for at opplysningene om deg alltid er oppdatert, er det store muligheter for at du vil finne en ny jobb.

Intervjuet – En sjanse til å vise deg frem

Jobbintervjuet er en flott sjanse til å vise deg frem. Her er det flere ting som er viktig. Sørg for at du sjekker ut kleskoden i bedriften du skal på intervju hos. I enkelte yrker er det ok med jeans og t-skjorte, i andre er de mer formelt kledd. Ikke kom for sent, og husk å hilse på de som møter deg.

Gode tips mens du venter

Mens du venter på ny jobb kan det være lurt å se over økonomien din. Det er alltid lurt å ha et budsjett, og det kan i tillegg være smart å se på muligheten for refinansiering. Dette vil gi deg mindre kostnader og en lettere økonomisk hverdag.

Få siste saker fra Mony.no

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *