Annonse

10 ting du må oppleve i København

København er en vakker by som absolutt bør oppleves når man besøker Danmark. Her kan du blant annet se utsikten fra toppen av Rundetårn, spasere langs Ströget eller gjøre et utrolig shoppingtilbud på Torvehallerne. I denne guiden vil vi fortelle deg om 10 ting du må oppleve i København.

Guiden er skrevet med inspirasjon fra Reisekris.com, en av Norges beste reiseblogger.

Tivoli

Tivoli er et flott og magisk underholdningssenter som har vært populært siden 1843. Dette senteret er fylt med attraksjoner, restauranter, konserter og andre aktiviteter for hele familien.

Nyhavn

Nyhavn er en tradisjonell havneby som har vært populær blant lokalbefolkningen i over 400 år. Her kan du se de små fargelagte husene, spise på restauranter med utsikt over sjøen eller ta en båttur rundt byen.

Ströget

Denne 1,1 kilometer lange handlegaten byr deg på masse shopping og god mat. Det er flere kafeer og restauranter som tilbyr lokale retter samt butikker som selger nøye utvalgte detaljer fra København.

Rundetårn

Rundetårn er et av de eldste byggverkene i København, med sin karakteristiske runde form og utsikt over byen. Det er en trapp på 400 trinn du kan klatre opp for å få den beste utsikten.

Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater ble grunnlagt av dronning Juliane Marie i 1748 og har vært en institusjon i Danmark siden da. Det er Københavns største og mest berømte teater, hvor du kan oppleve ballett, opera og andre forestillinger.

Kastellet

Kastellet er et av Europas best bevarte militærfort som ligger nord i København og har vært en del av byens historie siden det ble først konstruert i 1662. Denne vernede muren gir deg en helt unik opplevelse av gamle bydeler i dansk historie.

Ny Carlsberg Glyptotek

Ny Carlsberg Glyptoek er et museum som viser skulpturer, malerier og annet kunstverk fra hele verden. Dette utrolige museet består av over 10 000 arbeider og tilbyr en vidunderlig opplevelse av kulturarv i København.

Christiania

Christiania er en selvstendig stat som ligger midt i København. Denne 42 år gamle statsborgeren har sin egen regelverk, noe som gjør det til et interessant sted å besøke. Her kan du se et bredt utvalg av palass, street art og andre interessante steder.

Den Lille Havfrue

Den Lille Havfrue er en verdensberømt skulptur som ble laget av Edvard Eriksen i 1913. Statuen har blitt tatt vare på gjennom mange generasjoner, så det er definitivt noe å se når du besøker København.

Rosengården

Rosengåden er en koselig lite park som ligger på toppen av en høyde midt i byen. Dette er et flott sted for å rusle eller nyte noen hyggelige timer med familie og venner. Her kan du også se den store Rosenborg Slot som ble bygd i 1606.

København har så mange herlige severdigheter og ting å gjøre at det er umulig å liste dem alle opp. Vi håper denne guiden inspirer deg til å utforske København, slik at du får mest mulig ut av din tur. Nå er det på tide å begynne å planlegge turen for å oppleve alle severdighetene i denne flotte byen.

Kommentarer er skrudd av for 10 ting du må oppleve i København