kjøkkenet
Bolig

Hvordan kan du fornye kjøkkenet?

Er du litt lei av ditt gamle kjøkken, med de litt utdaterte fargene, skapdørene som henger seg opp, og en stil som var på moten den gang bestemor gikk med skaut? Da kan det være på tide med litt kjøkken inspirasjon! Noen ganger er alt som skal til et strøk med maling, noen nye hengsler og håndtak, eller noen nye objekter som frisker opp. Men svært ofte er det beste og definitivt det morsomste å starte helt på nytt. Blanke ark og fargestifter, og en hel ny løsning. Husk bare å velge med omhu, for denne løsningen skal du leve med i mange år fremover – eller kanskje også bruke til å tiltrekke en ny eier dersom boligen selges.

Å velge kjøkken handler selvfølgelig ikke bare om kjøkken inspirasjon, de aller fleste må ta hensyn til lommeboka og praktiske forhold i hverdagen når de skal velge kjøkken. Derfor kan valget bli litt komplisert, og det kan være greit å dra med hele familien i prosessen før man går alt for revolusjonært til verks. Det er selvfølgelig ikke alle som er like interessert i slike spørsmål, men ofte setter de pris på å bli spurt. Kanskje har de også noe lurt å bidra med.

For å få kjøkken inspirasjon (se her) kan det være lurt å besøke noen butikker på nettet som har rikholdige utvalg av forskjellige kjøkken i ulike prisklasser. Da vil du få et godt grunnlag for dine beslutninger og samtidig litt oversikt over hvilken stil som er inn eller ut – her kan selvfølgelig også de mange bolig- og interiørmagasinene være til hjelp.

Husk at du må sette visse begrensninger for fantasien når det gjelder valget av kjøkken. Det skal jo helst være et rimelig samsvar mellom kjøkkenets utseende og stilen i boligen for øvrig, særlig i dag når det så ofte er mindre «lukkede» løsninger på kjøkkenet enn det ofte var før. For eksempel er det ofte lurt å se på dørene og veggene i huset eller leiligheten – tilsier de en avant-garde stil, en mer tilbakeholden skandinavisk design, eller noe mer tradisjonelt eller liketil bonderomantisk. La kjøkken inspirasjon komme til deg ved at du forestiller deg hvordan løsningene du finner på nett kan passe inn i nettopp din bolig.

Akkurat nå er det spesielt kjøkken med inspirasjon fra Italia og Frankrike som er de aller mest populære blant kjennerne, og fargevalgene ser ut til stort sett å variere mellom det rene hvite og en dus askegrå.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.