Vaskemaskinen
Bolig

Vaskemaskinen for deg og dine tekstiler

Er du på utkikk etter ny vaskemaskin? Da har du kommet på rett sted. Her finner du alle de beste maskinene markedet har å tilby, rangert etter brukeranmeldelser og funksjonstester. Med filtreringsfunksjonen er det lett å sortere utvalget etter de ulike kriterier du måtte ha for din vaskemaskin.

Funksjonalitet og kvalitet

For best å kunne navigere i jungelen av funksjoner, er det viktig å spørre seg hvilke program man trenger på sin maskin. Dette beror i tur på hvilke typer klær og øvrige tekstiler man har i garderoben og i hjemmet for øvrig. For større husholdninger for eksempel, vil det ofte være mye sengetøy og andre større tekstilenheter, som krever en kraftigere og slitesterk maskin. Dette går kanskje på bekostning av noen mer fintfølende funksjoner.

Har man klær i delikate kvaliteter, stilles det krav til håndvask- og ull-program, som behandler plaggene på en så skånsom måte som mulig. Nyere maskiner er blitt gode på delikate materialer, etterhvert som stadig flere har silkebluser og kasjmirgensre i garderoben. Disse bruker lav eller ingen sentrifugering, og lave temperaturer.

Andre funksjoner som kan være verdt å nevne, er energibesparende vaskeprogram. «Eco»-funksjonene tar hvitevaremarkedet med storm, og kan bety betydelige besparelser på strømregningen, spesielt for større husholdninger. Disse vurderingene gjøres langs en skala fra A til G, der A+++ er det beste resultatet.

For det travel menneske – en betegnelse mange nok vil kjenne seg igjen i, er timingfunksjoner verdt å se nærmere på. De mer avanserte versjonene er koblet direkte til smarttelefonen, slik at du får beskjed når maskinen er ferdig og klar for tømming.

Andre praktiske funksjoner, er analyseinnretningen, som vurderer mengde tøy, og tilpasser innstillingene deretter.

Topp- eller front-matet vaskemaskin?

Designet på vaskemaskiner er laget med topp- eller front-matet løsning. Begge løsninger har sine fordeler og ulemper, så her må man vurdere hva som passer best inn i romløsningen på bad eller vaskerom.

En topp-matet maskin er den ultimate løsning for plassbesparelse. Med en toppbasert åpne- og lukkefunksjon, reduseres det horisontale plassbehovet betraktelig ved at luken åpnes oppover i rommet. Topp-matede maskiner for husholdninger er dessuten ofte designet for mindre boenheter ved at grunnarealet også er begrenset til det som er absolutt nødvendig.

Kombomaskiner

Om man har begrensede tørkemuligheter, på grunn av dårlig ventilasjon eller rett og slett plassmangel, kan en tørketrommel være en god investering. Men har man plassmangel, er det kanskje vanskelig å forsvare. Da er kombomaskinen løsningen – en maskin som både vasker og tromler – i én og samme hvitevare. I tillegg til plassbesparelsen, kan man også spare noen kroner på totalsummen, selv om vaskefunksjonene kanskje begrenses noe.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.