Ukategorisert

Kan man finne drømmejobben på nettet?

Mange av oss drømmer om å finne nettopp drømmejobben, men dette er ikke noe som bare kommer helt av seg selv. Man blir nødt til å lete i stedet for å bare vente på at en hodejeger skal ringe. Men hvor skal man lete? Er det mulig å finne og lande drømmejobben på nettet? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Nettet bugner av spennende stillinger

Sannheten er at nettet faktisk bugner av spennende stillinger til alle behov. Dette er faktisk en av de smarteste måtene å finne stillinger på. De fleste som utlyser nye stillinger vil gjerne nå ut så bredt som overhodet mulig, og da er nettet en åpenbar mulighet. Det er nemlig ikke sånn lenger at folk nødvendigvis må jobbe lokalt eller bo rett i nærheten av arbeidsplassen. Den digitale revolusjonen har ført til at vi jobber på helt andre måter, og dermed så har arbeidsmarkedet endret seg deretter.

De fleste steder hvor du kan finne stillinger online, lar deg opprette en jobbagent som sender deg en mail når det kommer relevante stillinger for det er du på jakt etter. På den måten slipper du å lete så aktivt, men du kan allikevel følge med litt hvis du vil ha en ny jobb.

Finn stillinger og finn drømmestillingen på nettet, i stedet for å vente på at den kommer til deg. Noen ganger må man være litt proaktiv og sikre seg at man er den perfekte kandidat og formidle de egenskapene og den kompetansen man har på den beste mulige måten, for å sikre at man får det man vil ha. Det kan man blant annet gjøre gjennom sosiale medier som er spesialdesignet for nettopp å finne jobb på nettet og utbedre nettverket sitt.

Oppdater LinkedIn

LinkedIn er en smart tjeneste som det er lurt å holde oppdatert hvis du er på jakt etter drømmejobben på nettet. Mange arbeidsgivere sjekker nemlig LinkedIn profilen din for å se hvordan du presenterer deg selv og hvor god du er til å nettverke. LinkedIn handler nemlig mye om nettverk og kontakter, og derfor er det ekstra viktig at du sørger for å holde nettopp dette ‘sosiale’ mediet oppdatert.

Det er i det hele tatt lurt å tenke litt på hvordan man fremstår på nettet siden dette er noe som potensielle arbeidsgivere kan sjekke. Har du vært i mediene eller utgitt en spennende artikkel? Link til den på LinkedIn og sørg for at de som bør se det ser det, så du holder deg relevant.

Noen ganger holder det nemlig ikke bare å være god til jobben sin. Det er lurt å holde seg oppdatert på det som skjer på markedet. Er det noen programmer du burde kunne for å lande drømmejobben? Ta et kurs og sørg for at du er den beste kandidaten. Mangler du erfaring, publikasjoner eller lignende? Se om det er en mulighet for å gjøre noe med det. Når man ikke gjør noe, så er sannsynligheten for at det ikke skjer noe nytt veldig stor.

Man har heldigvis mange muligheter for å endre omstendigheter, og sånn er det også med jobb. Derfor er det smart at det finnes et hav av spennende stillinger på nettet som du kan følge med på.

Kommentarer er skrudd av for Kan man finne drømmejobben på nettet?