yoga
Trening

Yogamatter

Yogamatter er tilpasset for dem som driver med yoga. Yoga er en indisk form for trening, hvor formålet er å forene kropp og sinn. Spirituelt vil man videre kunne oppnå et enda høyere nivå hvor man går i ett med en universell energi.

Yoga bedrives i dag i mange mennesker verden over, og det sies at yoga skal ha effekt på fordøyelse, hormonbalanse og blodsirkulasjonen. Alt dette er med på å øke livskvaliteten og redusere smerter og plager. Treningsformen gjør til at man blir smidigere i kroppen og bedrer bevegeligheten.

Yoga stammer fra hele 5000 år tilbake i tid, til en helt annen verden enn vi lever i dag.

Smidighet og komfort

Yogaøvelsene kan være ganske vanskelige å få til, spesielt for utrente sjeler. Man bøyer og tøyer kroppen i alle mulige retninger, noe som styrker muskulaturen og gjør deg smidigere. Men det er veldig greit å ha en yogamatte for å utføre de ulike øvelsene på. Yogamatter kommer i ulike farger og er gjerne mellom 4-6 med mer tykke. De kommer i mykt materiale og av ypperste kvalitet. De er enkle å rulle sammen og ta med dit du måtte ønske.

Øvelsene

Når du har lagt yogametten dit du ønsker, vet du at du har et mykt underlag som du ikke sklir på. Etter en pusteøvelse der du står oppreist med håndflatene mot hverandre og puster dypt inn og ut gjennom nesen, er du klar til å sette i gang. Hundeøvelsen er den første som får deg til å føle hva yoga gjør med kroppen. Hold hender og føtter i bakken, før du så reiser deg opp i en V, med bare hender og tær som berører yogamatten. Se innover mot navlen din, slik at hodet blir en forlengelse av ryggsøylen din. Yogamatten hjelper deg å holde stillingen og avlaster hender og tær.

Flyveren er en annen øvelse hvor man starter i en posisjon på alle fire. Man strekker så ut henholdsvis høyre arm og venstre fot, mens man hele tiden holder ryggsøylen helt vannrett. Denne øvelsen styrker spesielt rygg og magemuskulaturen.

Svømmeren er ganske lik som flyveren, bare at nå skal man ligge på magen ned på yogamatten, og strekke høyre arm opp og venstre ben opp. Man ligger så kun med mageregionen ned mot underlaget.

Dette er noen få øvelser man kan gjøre i yoga, men det finnes mange flere.

Underlaget som gir overskudd

Med yogamatte som underlag, får du etter hvert overskudd til å trene mer og være mer aktiv i hverdagen. Du føler deg frisk og opplagt og smerter og plager du ellers hadde vil stadig bli mindre og mindre.

Så dersom man funderer på å komme i form, har et lavt budsjett og vil bli sterkere og smidigere samtidig, er yoga en super måte å oppnå disse ønskene på. Det eneste man egentlig trenger å kjøpe er en yogamatte (finn på denne nettsiden) slik at man oppnår den komforten som man ellers ikke ville fått uten en yogamatte og dermed klarer å utføre øvelsene riktig og få raskere fremgang.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.