Annonse

Velg riktig dobbeltseng

Dobbeltsengen er en folkefavoritt, både blant de i et parforhold, samt de som er single. Uansett livsstilstatus kan du unne deg en dobbeltseng for litt ekstra luksus i hverdagen, og får å sikre deg en god natts søvn. Det er mye du skal tenke på og vurdere når du skal velge deg en ny seng. Ettersom vi faktisk tilbringer hele 1/3 av livet i sengen, er det klart at det er viktig at du velger en modell som passer deg.

Skal du ha høy eller lav seng? Kontinental eller rammemadraass? Eller kanskje skal du slå på stortromma og investere i en regulerbar seng? Det er utallige valg der ute, så det er forståelig at det kan være vanskelig for deg å bestemme deg. En god ide kan være å lese anmeldelser på nett dersom du er veldig usikker på hva du skal velge. I denne artikkelen skal vi gi deg noen tips til hva du skal se etter når du velger dobbeltseng, slik at du er sikker på at du tar et riktig og godt valg.

Kvalitet fremfor alt  

Det alle første du skal tenke på er kvalitet. Det vil lønne seg i lengden og heller investere litt ekstra en gang, fremfor å måtte bytte ut sengen etter kun et par år. Sengen kan holde ekstremt lenge om du velger en med god kvalitet, så dette vil være et økonomisk godt valg i lengden. Ettersom vi alle har forskjellige søvnmønstre, vekt og preferanser er det viktig for deg at du har satt deg litt inn i saker og ting før du velger seng. Spesielt om du kjøper seng over nett.  

Madrassens fasthet

Det nesten du skal gjøre er å velge en madrass som passer til dine ergonomiske behov. Enhver dobbeltseng bør tilpasses personlige behov. Dersom du velger en madrass som er for myk vil du ende opp med vond nakke og ømme skuldre og dersom du velger en seng som er for hard vil du ikke få optimal avlastning om kvelden. Om du prøver madrassen i butikk bør du ligge der i ca 10 minutter for å være sikker på at det er en madrass som passer deg. Er du en av dem som foretrekker å handle online bør du vite på forhånd hva kroppen din trenger. Det mange ikke vet er at du skal velge fasthet etter vekt. Derfor kan det være en ide å velge en kontinentalseng om du og din partner har svært forskjellig vekt.

Kommentarer er skrudd av for Velg riktig dobbeltseng