Plus size klær
Mote

Trendy i store størrelser

Motelandskapet og samfunnets forhold til mennesker som ikke er normalvektige er i endring. Stadig oftere kommer det frem at aksepten for forskjellige kroppstyper er større en før, og at også dette er et område der toleransen og mangfoldet vinner frem. Med dette har det også oppstått en ny forståelse av hva som er mulig å gjøre for dem som er henvist til å bruke litt større størrelser.

Før var det for eksempel slik at de som gikk med plus size klær aldri skulle bli sett i hvitt. Fargevalget ble sett på som avgjørende, man skulle bruke farger til å skjule kroppen sin – alt skulle være ensfarget, og aller helst svart. Slik er det ikke lenger. Den nye tenkningen er at det egentlig ikke er fargevalg, men passform som er avgjørende for at klær skal være flatterende. Unntaket kan være dersom du har en dag der det skal tas mange bilder, for det er ikke til å legge skjul på at hvitt gjør at du ser større ut på bildene.

Skal du kle deg i hvitt, kan hvite jeans være en god idé. En kjole kan også være et godt alternativ. Men husk at kjolen ikke skal være i et tynt materiale, da blir det fort så du viser frem vel mye. Sats på materialer som det er litt substans i når du velger klær. Da unngår du også å vise frem trusa hver gang det er sterk sol ute.

En annen myte som ekspertene slår hull på er at du ikke kan gå med skjorte eller bluse hvis du har noen ekstra kilo på kroppen. Mange trendsettere sier at en pen bluse gjerne kan få de formene du har til å se bedre ut, gjerne i forening med designdetaljer som rysjer eller store knapper. En blazer eller cardigan utenpå gir en illusjon av den forlengede overkroppen som også virker flatterende fordi du ser smalere ut.

En av bedriftene som virkelig har slått til når det gjelder curvy fashion er Zizzi: klikk her. De insisterer på at også plus size damer skal få ordentlig mote å kle seg i og boltre seg i klær som viser frem alt av personlighet og utstråling. For Zizzi er det viktig å bekjempe stigmatisering og oppfordre alle til å være glade i kroppen sin. I tillegg har de tatt på seg den tøffe jobben med å optimalisere design og materialvalg for å få til akkurat de klærne som passer plus size kvinner best.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.