Gulvlamper
Bolig

Stemningsfulle gulvlamper

Hvorfor i all verden trenger man gulvlamper? Jo, gulvlamper er supre til å gi et godt leselys, et godt strikkelys eller bare til å fylle ut det enkle lyset som kommer fra en taklampe og dermed gjøre stuen til et ennå koseligere sted å være. Den klassiske gulvlampen lyser gjerne sentrert ned på en bok eller et strikketøy, men den kommer gjerne også med stemningslyset. Det lyset som belyser taket samtidig som at lampen gir nok leselys.

Så kan gulvlamper brukes til så mye mer, ta en titt på siden til Lampemesteren for inspirasjon. Her er det samlet flere gode designere i en nettbutikk, og her er det gulvlamper fra kjente designere som Jasper Morrison, Verner Panton, Arne Jacobsen og Rodolfo Dordoni du kan finne her.

Gulvlampene er fra de helt, helt enkle med bare en stang og en lyspære på toppen, kalt Snowball, til de lekre fjærkreasjonene med tre ben kalt Eos gulvlampe og den røffe Pineapple som faktisk ligner en ananas når du legger godviljen til. Gulvlampene er med andre ord til for å dekorere og for å lage en god stemning, noe de også gjør.

Men det stopper ikke her for lampeselskapet. Lampemesteren har noen skikkelige godbiter i ermet. De har Kokeshi og Anana. Dette er begge stilige, søte barnelamper fra Mr Maria. Lamper som lampehuset sier du blir glad av å huse, noe som det er lett å tro dem på. Mr Maria har laget flere barnelamper under kategorien gulvlamper, nemlig Brown, Miffy og Nanuk barnelamper. Henholdsvis en teddybjørn, en kanin og en isbjørn. Alle barnelampene er hvite med et behagelig utseende og lys. Mr Maria har også laget en gul og rund Smiley-lampe og en hvit lampeversjon av den lille prinsen.

Er du voksen og ønsker deg en slik lampe med et så behagelig lys, men kanskje ikke et så søtt uttrykk, så kan de små eggene være noe. De heter rett og slett Eggy Pop og går som liten gulvlampe eller en bordlampe. Det de mangler i størrelse tar de rett og slett igjen i stemning. For den blir fin med dette lyset.

Nå har Lampemesteren de tradisjonelle gulvlampene også. De som gir et godt leselys. Se på Leaf gulvlampen Muuto og Funiculi gulvlampen. Der finner du ny innpakning til det tradisjonelle leselyset. Lampene gir et godt, sentrert lese- eller arbeidslys og kommer i forskjellige farger, alt etter hvilken farge som passer. Så ja, det trengs en gulvlampe. Ja, det trengs kanskje to eller flere også.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.