reise på vinterferien
Reise

Steder å reise på vinterferien

Mange ser fram til en liten pause igjen etter at man har fått julemaset på avstand. Det er gjerne høyfjellshotell og endeløse skiløyper som står på menyen for mange, mens andre heller velger sol og varme langt borte. I følge en artikkel i Hegnar.no er det rundt 40% som velger å reise til utlandet, mens resten finner hytte og hotell på fjellet som det beste alternativet.

Men det er også ganske mange som velger å være hjemme. Det kan være fordi man rett og slett ikke har ferie, vil prioritere andre ting eller ikke har råd. Men det å ta seg en ferie er viktig, å da kan laane penger være til hjelp for å finansiere slike opplevelser med sine nærmeste. Mange glemmer nemlig at det å få tid sammen med familie og venner tross alt er noe av det viktigste man kan gjøre i livet.

Men hvor skal man reise dersom man først har tatt opp et forbrukslån?

Store idrettsopplevelser

 

Er man av dem som vil få med seg stor idrett samtidig som man koser seg på høyfjellshotell med masse god mat og drikke, hvorfor ikke legge turen til Åre. Her skal det arrangeres VM i alpint i februar. Det er ikke så dyrt å reise til Åre, og vil man fly kan man velge Værnes utenfor Trondheim som destinasjon. Herfra går det både buss og tog, en reise på ca. 2 timer. Her kan man oppleve Hirscher, Maier og ikke minst Lund Svindal, Kristoffersen og Mowinckel.

Vil man heller oppsøke naturen på en helt annen måte, kan man gjøre som Jens Kvernmo og Lars Monsen, reise gjennom Norges land på et hundespann eller treski fra Tana i nord til Dovre i sør.

Både Åre og høyfjellet er kaldt på denne tiden, så her må man passe på å kle seg godt med skikkelige vinterklær.

Slipp sola inn

 

Vil man heller dra på en skikkelig tropisk ferie for å tine opp frosne ledd, kan man legge turen langt av gårde. For har man virkelig forfryst seg, kan man huske på at det er sommer på den andre siden av kloden akkurat i denne perioden. Hva med å snorkle rundt i korallrev og blant gullfisk i Australia?

En reise hit vil ta omtrent 24 timer, men da får man tross alt oppleve en helt annen del av verden, se på kenguru og leve later dager i lette klær.

Det er svært mange reisemål til Australia, og Melbourne og Sydney får kanskje mest oppmerksomhet. Men hva med Canberra eller andre byer? Her kan man delta på utflukter i Tidbinbilla nasjonalpark eller klatre i Booroomba fjellene.

Det er mange muligheter når det gjelder hvor man skal reise i vinterferien. Det kan være lurt å ta seg noen dager helt fri fra hverdagens kjas og mas uansett. Blir man bare hjemme, er det nok av ting å finne på i nærområdet. Det er ofte hva man gjør som definerer hvor vellykket ferien blir.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.