elephant
Reise

Sør-Afrika – verdens nye reisemål

Sør-Afrika er et stort og mangfoldigt land med interessant historie og spektakulær natur. Det er et land som passer for alle, selv om det nok er greiest å reise på en organisert tur. Da får du mest igjen for pengene og kan vite at du er trygg på reisen. Det er også såpass langt til Sør-Afrika at du helst bør sette av et par uker til turen – men ikke vær redd, det er så mye å se og oppleve i dette landet at selv en måned eller to kan fylles med heftige øyeblikk. Sør-Afrika er også forskjellig fra andre land i Afrika både med hensyn til kvaliteten på infrastruktur og med tanke på større variasjoner i temperatur og værforhold. Dette er et land med årstider heller enn den evinnelige tropiske heten som for mange blir litt overveldende på den første turen til Afrika.

Mange reiser til Sør-Afrika først og fremst for å få med seg det fantastiske dyreliv – bli inspirert her. Ett av stedene hvor du kan få med deg en smått utrolig safari er nasjonalparken Kruger. Der finnes det flere ville dyr enn i noe annet viltreservat i verden. På Sør-Afrika reiser kan du få med deg alle de «fem store» som man gjerne jager på safari, inkludert både elefant og løve. En god idé er å booke en bungalow inne i selve parken, slik at du våkne opp om morgenen og beskue det rike dyrelivet. Her er det også gode muligheter for å prøve all mulig slags eksotisk mat – kanskje blir flodhestkjøtt en ny favoritt? For deg som foretrekker å fikse kjøttet selv, er det også gode muligheter for det i Sør-Afrika: her kan du jakte på alt fra gaseller til vortesvin.

Men Sør-Afrika er ikke bare natur og dyreliv. Du må også få med Cape Town, en historisk by som i dag er en av verdens mest vibrante og fargerike. På Sør-Afrika reiser er denne flerkulturelle storbyen presset inn mellom fjell og hav et nærmest obligatorisk stopp. Her kan du også besøke fengselet på øya der Nelson Mandela satt og ventet i en mannsalder på at landet skulle bli fritt. Sør-Afrika reiser by også på gode vin-opplevelser, på landsbygda utenfor Cape Town, i sjarmerende Stellenbosch.

Noe av det fine med Sør-Afrika er at du kan velge mellom det helt enkle og jordnære ute i naturen, eller det glamorøse og luksuriøse i moderne storbyer. Finn ut hva som passer best for deg – å veksle mellom de to kan gi en variert opplevelse og minner for livet.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.