Mat

Retter som passer fint til et koldtbord

brokkolipai

Skal du holde konformasjon, bursdag, brullypp, fest eller noe annet som skal feires ordentlig, og du skal stå for maten, er koldtbord en god løsning. Da kan man bestille retter, lage noe i forveien, og legge alt utover et stort langbord før gjestene selv kan gå rundt og ta det de har lyst på av mat.

Stort sett alle retter kan serveres til et koldtbord ettersom koldtbord bare kommer av «kaldt bord» fordi de fleste av rettene serveres kalde. Det trenger bare å være et utvalg av forskjellige retter, både varme og kalde, som gjestene selv kan forsyne seg av. Her er noen forslag til gode retter å ha på et koldtbord!

 

Fløtegratinerte poteter er enkelt å lage i store porsjoner samtidig som det er en rett det er lett å like. Ja, og det er jo derfor også en rett som ofte dukker opp på forskjellige koldtbord, og har nesten blitt en obligatorisk rett når man skal ha koldtbord. Som du kanskje skjønner av navnet, er dette rett og slett potetskiver som blir blandet med løk og fløte, toppet med ost og stekt i ovnen til herlige fløtegratinerte poteter.

Bulgursalat passer til det meste. Det er en siderett som kan varieres på mange måter, men som regel vil den da inneholde bulgur og noe grønt. Den er som regel et friskt og godt tilbehør som kan serveres til det meste av kjøtt og fiskeretter. En bulgursalat vil derfor være et godt tilskudd til ethvert koldtbord

Kjøttboller er en god rett, som gjerne kan serveres varm også om man har mulighet til det. De fleste liker kjøttboller, og man kan ta så mange/få man vil. Det er også ganske enkelt å lage mange kjøttboller på en gang dersom man steker dem i ovnen fremfor i panne.

Fattoush er en annerledes og frisk grønn salat. Den består av en blanding av forskjellige grønnsaker, kruttonger laget av flatt- eller pitabrød og en herlig dressing.  Det er nok også en salat mange ikke har sett før ettesom den faktisk kommer fra det libanon.

Brokkolipai er også en rett man gjerne kan servere kald. Det er ikke så lett å lag emye av denne, men er veldig god å ha, spesielt om det ikke er så mange man skal servere til. Det er en rett det er lett å like.

 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.