Kjøleskap
Bolig

Når du handler inn

Hva bør du tenke over ved storinnkjøp? Med et stort kjøleskap har du muligheten til å handle inn mye på en gang, og dette kan være både praktisk og økonomisk, men det er allikevel enkelte ting man bør være oppmerksom på.

Vurder mengden mat du kjøper

Når du kjøper inn mye av gangen skal du være oppmerksom på hvor stor plass det kommer til å fylle i kjøleskapet, slik at du ikke ender opp med mat som blir dårlig på grunn av mangel på lagringsplass. Du kan også være oppmerksom på at kjøleskapets kompressor kommer til å kjøre i lengre perioder hvis kjøleskapet fylles helt opp. Dette er på ingen måte skadelig, og de kortvarige utsvingningene i temperaturen skader hverken kjøleskapet eller maten. Når kompressoren kjører med mer trykk i en kort periode, betyr det også at elforbruket stiger, men denne stigningen er minimal.

Overvei hvilke ting som skal i kjøleskapet

Det er en viss sjanse for at de tingene du putter i kjøleskapet egentlig ikke trenger å være der. En huskeregel som er god å ha i bakhodet når du pakker ut varene er at grønnsaker bør oppbevares i kjøleskapet og frukt kan oppbevares i romtemperatur. Frukt og grønt som oppbevares i kjøleskapet kan også holde seg bedre hvis de pakkes i plastemballasje slik at fuktigheten bevares – men unngå at emballasjen er helt tett, for da risikerer du at varene råtner.

Vær klar over hva du har

Før man gjør store innkjøp er det lurt å være sikker på hva man allerede har hjemme. For å få oversikt over hvilke matvarer man eventuelt mangler bør man holde kjøleskapet ryddig. Hvis tingene har en fast plass, eller er delt opp i ulike kategorier, legger man lettere merke til hva man har mye av. Et tips kan være å skille mellom åpnede og uåpnede varer, slik at man bruker opp det som allerede er åpent før man åpner noe nytt, og samtidig minsker sjansen for matsvinn.

Læs mere fra Gram her: http://gram.no

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.