reservekort
Økonomi

Kredittkort i reserve på backpacking-tur

Skal du ta ett års pause etter videregående skole og ønsker å reise på backpacking rundt omkring i verden? Eller trenger du en pause fra jobben? En backpacking-tur kan vare alt i fra et par uker til flere år. Vi har samlet litt nyttig informasjon om bankkort for folk som skal ut på lengre turer.

Ha et reservekort

Når man skal ut og backpacke vil det først og fremst være flere fordeler ved bruk av kredittkort på turen. Du vil for eksempel få en bedre vekslingskurs når du betaler med kredittkortet sammenlignet med om du skulle vekslet inn kontanter i lokal valuta. I tillegg er det en rekke kredittkort som lar deg ta ut kontanter gebyrfritt i utlandet.

En annen fordel med kredittkort (se ulike kredittkort her) er at det ofte følger med reiseforsikring dersom du har betalt mer enn halve reisen med kredittkortet. Det er alltid nødvendig å ha en reiseforsikring når man skal på tur, og dersom du velger å bruke reiseforsikringen til kredittkortet er det viktig at du sjekker hvilke forsikringsvilkår som gjelder.

Men siden mange av de som velger å dra på backpacking er unge uten fast jobb, vil det bli vanskelig å kunne få et kredittkort med en høy kredittgrense. Si at du for eksempel kun får en kredittgrense på 10.000 kroner, så vil man være avhengig av å ha et vanlig bankkort i tillegg. Mange velger ofte å jobbe fulltid i et par måneder før de reiser på backpacking, og i slike tilfeller vil det nok helst lønne seg å hovedsakelig bruke et debetkort. I slike tilfeller hvor man ikke får tilbud om en høy kredittgrense av banken, vil det lønne seg å bare bruke kredittkortet som et reservekort.

Betal i lokal valuta

Når du betaler med bankkort i utlandet vil du ofte få spørsmål om du ønsker å betale i norsk eller i lokal valuta. I slike tilfeller bør du alltid velge å betale i lokal valuta. Når du betaler i lokal valuta er det kredittkortselskapet ditt som setter valutakursen, og du vil som regel alltid få en bedre valutakurs enn den du ville fått av butikken du handler hos.

Ikke alle butikker godtar bankkort

Når man reiser til andre land vil man ofte kommer til steder hvor det ikke er like vanlig å bruke bankkort til å betale som det det er i Norge. I slike land vil det nok heller lønne seg å ta ut kontanter i en minibank. I tillegg bør man alltid være obs på svindel – både i utlandet og i Norge – og ved bruk av kontanter spesielt ved småkjøp, vil man nok redusere sannsynligheten for å bli svindlet når man er på backpacker-tur. I tillegg bør man være skeptisk til å ta ut kontanter i minibanker som ikke ser seriøse ut.

Alt i alt så vil det lønne seg å ha et kredittkort i reserve når man skal på backpacking i tilfelle det dukker opp noen uventa utgifter. Dette gjelder helst for personer som kun har mulighet for å få en lav kredittgrense. Dersom du kan få en høyere kredittgrense vil du kunne ha mer nytte av kredittkortet på backpacker-turen din.

Interessert i mer? Les om Linda Hamre og hennes eventyr i Barcelona.

 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.