ungdomsrommet
Helse

Hvordan gjøre oppussingen fra barnas rom til det perfekte ungdomsrommet

Er din nybakte tenåring lei av det rosa barnerommet med bamser og leker? Og er du klar til å bidra til å skape et smart ungdoms rom, fylt med smak, vilje og nye interesser?

I dette innlegget får du en rekke gode tips og triks for å renovere barnas rom og skape et smart og koselig tenåringsrom uten å måtte bruke en formue.

Plass til personlighet

Det er nettopp i tenårene at personligheten virkelig begynner å komme tydeligere fram. Det er typisk her at barnet får mange nye interesser som bidrar til å skape den personligheten som vil danne rammen for sitt fremtidige voksenliv.

Når du skal hjelpe tenåringen din med å lage et nytt, smartere tenåringsrom, er det viktig å lage plass til personlighet og interesser. Hvis ungdomsgutten er glad i fotball, kan du for eksempel kjøpe sengetøy og plakater med favorittlaget, og la dette skape et overordnet tema i rommet.

Å skape et tenåringsrom basert på tenåringens personlige interesser, skaper ikke bare et funksjonelt rom, men også en base som tenåringen kan forholde seg til og føle seg hjemme i.

Godt soveområde

Er det på tide å bytte barnas seng med en stor, romslig seng til ungdomsrommet?

En stor ny seng er ofte høyt oppe på tenårings ønskeliste, og dette er ikke uten grunn. I tenårene jobber både kropp og sinn ved høyt trykk, og dette medfører at tenåringen din trenger en god natts søvn, slik at kroppen kan få den perfekte fred og ro for å vokse og utvikle seg.

Og derfor bør en god seng være den første tingen som flytter inn i ungdomsrommet. Her, i tillegg til høy komfort, er det viktig å prioritere god soveplass. Det tar jo som regel ikke mange år før overnatt besøk blir en realitet, og da kan det være hyggelig å ha plass til flere i sengen.

Sengeland.no kan du lese mer om hvordan du skal velge riktig seng for din søvnige tenåring.

Praktisk arbeidsområde

Skolen betyr ofte lekser, og lekser krever et godt og behagelig arbeidsområde. En av de tingene som kalles et must for ungdomsrommet er et praktisk skrivebord som kan brukes til lekser og andre kreative prosjekter.

Et skrivebord trenger imidlertid ikke å være et kjedelig møbel, da det er et hav av smarte skrivebord i flotte, moteriktige materialer. Eksempler på skrivebord som for tiden ofte brukes er hvite eik skrivebord. Disse skaper ikke bare et godt og praktisk arbeidsområde, men er også et lyst møbel som passer perfekt inn i ungdomsrommet.

Fin og praktisk belysning

Det er ingenting som er som en god og fin belysning. Belysning gjør utrolig mye med et rom, og dette gjelder også for tenåringsrommet. Blant annet er det viktig at ungdomsrommet har riktig belysning og at belysningen skaper et fundament for både konsentrasjon og komfort.

Mange velger derfor å utstyre ungdomsrommet med en taklampe som har et sterkt og gjennomtrengende lys. Dette er imidlertid ikke alltid nok for å lese og arbeide, og det kan derfor også være smart å utstyre rommets arbeidsområde med en bordlampe.

For de mer hyggelige øyeblikkene er en sengelampe en god ide, og disse er tilgjengelige i flere forskjellige nyanser. Blant de mest populære, finner du lyspære lampen uten en lampeskjerm – en fin lampe som gir varmt og mykt lys til ungdomsrommet.

Smarte og praktiske lagringsløsninger

I ungdomsrommet er det imidlertid ikke bare rom for kos og festligheter – rommet må nemlig også inneholde lagring av klær og alt annet. Lagringsløsninger trenger imidlertid ikke å være verken stygge eller kjedelige, de kan nemlig være smarte og mer moderne.

For eksempel er rustikke kles stativer det høyeste på mote nå, så en smart hylle eller et stativ i naturlige materialer eller stål vil gjøre ungdomsrommet både smart og moderne.

I tillegg bidrar lagring i rustikke tre-bokser til å skape en rå atmosfære, og disse kan brukes som smarte, praktiske hyller. Husk at tenåringen din kan ha andre ideer til lagringsløsninger, og at den beste ideen er derfor å spørre, så du kan få forslag fra tenåringen din når du skal i gang med interiørprosjektene.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.