Baderom
Bolig

Gi badeværelset nytt liv

Badetrommet er ofte et litt kjedelig og standardisert rom det kan være vanskelig å gjøre hyggelig og personlig. Noen ganger kan det virke som et dyrt og stort prosjekt å fornye badet – men her viser vi deg 5 triks for å friske opp baderommet kjapt og billig.

Nye håndtak

Nye håndtak og knagger til oppbevaringsmøblet, håndklærne og badekåpa kan virke som små og ubetydelige ting, og skal kun være funksjonelt. Likevel har håndtakene og knaggene større innflytelse på rommet enn man skulle tro. Nye håndtak kan være med på å understreke det overordnede inntrykket, uansett om du like stram og enkel minimalisme eller en bonderomantisk stil.

Mal med farger

Litt maling kan gjøre underverker for badet. Hvis du er modig, så kan du male veggene dine i en farge som gjør baderommet mere personlig. Er badet ditt flisebelagt, så kan du fortsatt male på dem. Prøv for eksempel med flotte støvete farger som gir et rolig og behagelig uttrykk, nesten som om du er på et senter for velvære.

Det aller viktigste du skal huske når du maler badet, er at du bruker våtromsmaling.

Hvis du ikke helt er klar til å kaste deg ut i et malingsprosjekt på badet, så kan du oppnå samme hyggelige og innbydende atmosfære ved å tilføye enkelte fargerike elementer. Det kan for eksempel være en ny såpedispenser, små kurver, ny badematte, eller et flott fat å legge smykker og klokker på. Klikk på www.inr.no og les mer.

Skift ut håndklærne

Håndklærne er som oftest relativt store, og fargen er med på å prege hele baderommet. Skift derfor de gamle og utvaskede håndklærne ut med noen i farger, som også kan være med på å komplementere de andre elementene på badet.

Grønn oase

Planter på baderommet kan være med på å understreke den avslappende følelsen som baderommet gjerne skal utstråle. Dessuten har noen planter en luftrensende egenskap, som kan gjøre mye godt for inneklimaet.

Lag deg en frodig oase ved å henge plantene opp i taket, eller still pottene på bordet eller i vindueskarmen, hvis du er så heldig å ha det.

Når du innretter badet med planter, er det viktig at du velger planter som passer til vekstbetingelsene. Det er mange planter som kan klare de skyggefulle forholdene og høye luftfuktigheten på badet. Sukkulenter og kaktuser, samt fredsliljer, er gode eksempler på slike planter.

Nytt dusjforheng

Til sist nevner vi en av de aller enkleste måtene du kan friske opp baderommet på. Nemlig med et nytt dusjforheng. Hvis du velger et hvitt dusjforheng, så vil det være med på å skape fred og ro. Om du derimot velger et mer fargerikt et, så får du selvfølgelig mer liv. Det er helt opp til deg!

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.