fotballer
Spill

Fotball er ingen utstyrsport, men..

Fotball må være den mest populære sporten i hele verden. For uansett hvor man reiser hen i verden så ser man unger med eller uten fotballsko leke seg med den berømte lærkula. Dessuten har fotball i høy grad blitt en unisport i den forstand at sporten utøves av stadig flere jenter. I de fleste land i dag er det jo helt naturlig at man har egne dameligaer. De er riktig nok ikke like populære som herreligaene, men det er helt sikkert noe som kommer til å endre seg over tid. For før eller senere får sponsorene øynene opp for det store potensialet som ligger i kvinnefotball og vil begynne å kjempe om retten til å få sine logoer strategisk plassert på jentenes fotballdrakter.

Ingen utstyrssport

I motsetning til mange andre sporter er ikke fotball noen utpreget utstyrssport og det kan være endel av årsaken til at den er så utbredt. Den kan i prinsippet utøves av hvem som helst hvor som helt. Det går for eksempel mange historier om hvordan barn i fattige strøk bruker sammenknyttede tøystykker som ball og kjepper som målstenger mens de spiller barfotet og i helt vanlige klær. Man trenger jo verken ordentlige fotballsko eller rålekre fotballdrakter for å kunne ha det moro med ballen.

Når det er sagt så er det jo ingen grunn til å legge skjul på at gode sko er viktig om man vil prestere bra på fotballbanen.  Det gjelder imidlertid her som overalt ellers at det ikke er noen vits i overinvestere i sko. Man blir ikke bedre fotballspiller om man kjøper seg et par dyrere sko, Veien til resultater går som alltid gjennom iherdig trening og seriøs satsing. Er man villig til ofre såpass kan det også være et poeng å legge ekstra penger på utstyret. Fotballsko og fotballdrakter kan kjøpes online her.

Jåleriet har gjort sitt inntog

Og det er bare å stikke innom en hvilken som helst sportsbutikk så ser man hvilket overveldende utvalg det finnes av fotballsko og alt annet som tilhører sporten. Så at det legges mye penger på utstyr er det neppe tvil om. Godt og riktig utstyr er viktig ikke minst for å unngå skader og slitasje på ben og føtter. Men er det kanskje ikke noe i det mange sier om at det er blitt mye jåleri innen fotballen? Fargerike sko og fine figursydde drakter florerer og trendene skifter fort uten at noe av det kan begrunnes i det rent sportslige.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.