Forbrukslån
Økonomi

Forbrukslån i Norge tilbys i stadig økende grad

Forbrukslån i Norge tilbys i stadig økende grad og det finnes mange aktører på markedet. Forbruk smører kapitalen, styrker handelen mellom stater og knytter kontinenter sammen. Den økonomiske veksten i landet, fikk vi mye takket være oljeeventyret på starten av 1970-årene, men også en fantastisk boligvekst og knirkefri økonomi tidlig på 1990-tallet og oppover. Oljeinntektene var formidable og penger ble satt på bok i et såkalt Oljefond. Den gjennomsnittlige middelklassen hadde etterhvert råd til både ett og to hus, hytter og ekstravagante båter og biler.

Når noen har noe flott, vil flere ha det samme. Det ble populært med forbrukslån. Lån en større sum og betal tilbake i små månedlige avdrag. I disse små summene er det gjerne gjemt en rentesats du må være klar over.

Forbrukslån er lån på dagen

Forbrukslån er å handle med penger man ikke har. For mange unge i dag kan det være vanskeligere å få vanlig lån i banken, da unge sjeldnere har sikkerhet i hus eller eiendom, mens eldre mennesker gjerne lettere kan få raske lån på dagen til uforutsette utgifter, reiser eller annen luksusvarer, da de enten er huseiere eller har plettfri økonomisk historie.

Får å få lånet må de fleste mennesker kredittsjekkes. Det kreves gjerne at man har fast inntekt over en viss sum, gjerne 250000 kr. Samtidig må man ofte være over 25 år, og ikke ha noen betalingsanmerkninger. Er dette i orden får man en score og ut fra denne vil banken kunne gi deg et tilbud. Eller et avslag.

Så dersom man blir innvilget et lån, en kreditt, så spørs det gjerne hvor mye du får. Det kan være krevende å få den lånesummen man ønsker eller har behov for. Plutselig går TV i stykker, eller du sitter i stua og ser på ferieturer til sommeren med dama, og hun mener at et lite forbrukslån ikke er noe problem.

Forbrukslån kan være fristende for alle og en hver, men det er ikke dermed sagt at det er for alle. Forbrukslån krever at den som tar det opp, er forsiktig med pengene, har fast inntekt til å håndtere avdragene som kommer, og ikke forbruker over evne. Det er dessverre en klar tendens med at dette ikke er tilfellet for veldig mange mennesker. Man glemmer gjerne at det skal betales et innvilgningsgebyr og at forsinkelsesrentene er forferdelig høye. Effektiv rente har i enkelte tilfeller vist seg å være over 50% mens renters renter kan komme opp i mange tusen prosent.

Blant over 7 millioner inkassosaker for privat forbruk i Norge i det siste året, står det nå over 70 milliarder kroner som ikke er betalt. Dette er med på å skape ikke bare problemer for den enkelte men også enorme utfordringer for Norge som nasjon. Bare se på hvordan det har gått med diverse land nedover i Europa.

Så tenker du på å ta opp et forbrukslån må du tenke deg godt om og du må virkelig sette deg inn i betingelsene. Har du god teft og er ergjerrig med dine penger og hva du bruker de til, vil ikke en månedlig sum på noen tusenlapper være noe problem. Kommer du derimot på etterskudd med betalingene kan du slite med dette i mange år fremover.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.