Finérkasser
Bolig

Finér, kryssfinér og finérkasser

Finér er en type trekonstruksjon som egentlig er veldig tynne ark, som er biligere å bruke enn vanlig tre. Man kan bruke finér til å dekke til materiale og lage plater. Plater av finér er kanskje det vanligste man finner, hvor disse platene brukes til dekke eller lage kasser. Man kan legge finér som gulv på loftet eller annet hvor man ønsker noe som er robust men billig. De fleste vil nok finne finér som noe billig og ikke spesielt pent, og vil derfor unngå finér i områder som er synlig for folk flest.

Finér kan produseres på tre forskjellige måter. Den kan sages, som betyr at finér blir sagd i bord akkurat som vanlig tre. Her er tapet av treverket ganske stort, så denne metoden brukes svært sjeldent.

En annen metode er skrelling. Skrelling betyr at trestokken først legges i vannbad eller damp for oppmykning. Deretter legger man en kniv på stokken og kutter av ark ved at stokken presses mot bladet og snurres rundt.

Den siste metoden er skjæring. Her skjæres stokken i flere biter før den kuttes i tynne ark som ved skrelling. Resultatet her ligner mer på saging og selges i blokk, da kniven skjærer konstant i samme plan.

Disse tynne arkene kan så limes sammen for å lage tykkere plater, som kalles kryssfinér. Kryssfinér blir limt under press og er limt i lag deretter snudd for videre å skape tykkelse. Dette gjør at kryssfinér er veldig godt egnet til å bruke som materiale når man ønsker å unngå vridning, sprekking og vridning.

Finérkasser er derfor bygd og veldig godt egnet for lagring. Finn en lekekasse her. Man kan bygge finérkasser selv eller man kan kjøpe de i butikken. Disse egner seg veldig godt for lagring på loftet hvor temperaturen forandrer seg nå og da eller lagring i kjelleren. Finérkasser vil ikke vri seg eller annet når de lagres i forskjellige temperaturer. De tåler også ganske mye juling, så de er også praktiske for å lagre musikkutstyr eller annet utstyr i under transport. Band bruker vanligvis slike kasser når de lagrer og flytter utstyr. Er man på tur nå og da er det smart å lagre standardutstyret i slike kasser. De er lette og organisere og er lette å flytte på seg. Det er vanligvis to håndtak, en på hver side, så kan to personer lett flytte på de.

Ønsker man stabile og og tøffe kasser for oppbevaring eller flytting er finérkasser tingen

2 kommentarer

  • Fashion Styles

    Thanks for your post. I would also love to opinion that the very first thing you will need to complete is to see if you really need credit repair. To do that you have got to get your hands on a duplicate of your credit score. That should never be difficult, because government makes it necessary that you are allowed to get one no cost copy of your actual credit report each year. You just have to request the right folks. You can either look into the website for that Federal Trade Commission or maybe contact one of the major credit agencies directly.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.