danmark
Reise

Det er deilig å være norsk – i Danmark!

Det er deilig å være norsk i Danmark. Sånn var Visit Denmark sin kampanje i Norge for mange år tilbake. Det var et morsomt slogan som var lett å huske, og som alle kjente igjen. Det var mye reklame for det og forskjellige greier som gjorde at man så dette uttrykket i hverdagen og. Noe som folk kanskje husker det mest fra er med ølsalget. Ølsalget i Norge stenger kl. 20 på hverdager og 18 på helgene. Med vin og sprit fra Vinmonopolet er det enda strengere, men danskene var veldig godt klar over at det norske folket likevel var veldig glad i å drikke alkohol en gang i mellom – også etter kl. 18 på en fredag, og det var akkurat dette som utnyttet på veldig lur måte. De tok et svært dansk flag over pilsene etter stengetid, hvor der selvfølgelig stod ”Det er deilig å være norsk i Danmark”. Det som gjorde den reklamen relevant den gangen er fortsatt relevant i dag. Vinmonopolet eksisterer stadig og likeså gjøre stengetidene for ølsalget i butikkene – og det går ikke an bare å dra til Sverige for der er det enda strengere. Nei, for den ekte friheten, på flere måter enn bare med alkohol, der skal man dra til nabolandet i sør.

Hele Danmark har mye å by på – ikke bare København

De fleste nordmennene som drar til Danmark drar så klart til København. Det er Danmarks største by, og mange ser på København som den feteste, mest hippe byen i hele Nordeuropa. Det er helt riktig, at København har veldig mye å by på alle måter, men Danmark har veldig mange andre steder som har sine egne greier, hvor selv de fra København drar til for at oppleve noe de ikke kan i egen by. Jylland har mye av disse tingene, hvor Legoland vannsklieparker og Randers Safaripark bare er få av mange eksempler. Jylland er ganske mye større enn Sjælland (den øyen Købehavn ligger på), og derfor er det også mye flere av sånne aktiviteter som man kan gjøre der borte. Utover aktivitetene, så finnes det også byer som Ålborg, som av danske kanskje er kjent for å ha den største festgaten i hele Danmark – også inkludert København!

Svensker? Nei, Danmark vil ha norske!

Sverige med Malmö ligger rett opp av København, og masse svensker kommer til Danmark hver dag. Det er det nærmeste naboland for de fleste danskene, og derfor kunne man tenkt seg at de hadde et litt nærmere forhold. Men for Danmark er Sverige ikke ”Søta bror” – faktisk liker de fleste danskene ikke svenskene noe særlig. I hvert fall ikke like mye som de liker nordmenn! Så utover at det bare er ”deilig å være i Danmark”, så er det ekstra deilig å være ”norsk i Danmark!”.

Lei et sommerhus i Danmark i dag

For å få oppleve alt det som Danmark har på den koseligste måten er det kanskje best å leie et sommerhus! Det er billig, det er lett, og det føles som er være hjemme på hytte – bare i utlandet. Med andre ord får du det beste fra begge verdener. Kom igjen, bestil!

3 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.