Bygge nytt

Bygger nytt – Hva gjør jeg?

Gjør det selv!

Det er så utrolig mange ting å tenke på når du skal bygge. Her tenker jeg litt å komme inn med egne erfaringer, hva som er viktig å tenke på. Dette kan være alt i fra bad, garderobe, kjøkken, stil og ikke minst prisen på dette. Vi gjorde utrolig mange ting selv, så og si alt. I tillegg så fikk vi utrolig mye hjelp hvis vi bare spurte. Vi hadde altså et hus som vi måtte total renoveres. Vi begynte å ta ett rom av gangen, vi bestemte oss for å ta badet først siden det har litt med hygiene å gjøre, det å være komfortabel når vi går på do. Det første vi gjorde var å bestemme hvordan vi skulle ha det, hvilken stil, hvilken innredning osv. Dette gjordet vi ved å tegne det opp, mål, kikke rundt på priser. Jeg vil si dette er utrolig viktig å gjøre før du starter. Prøv å være klar for enhver situasjon før dere starter. Ikke bare start en plass uten å ha en plan om hva dere skal gjøre. Er dette noe dere sliter med, vil jeg absolutt skaffet hjelp fra noen som AUBO som hadde litt mer peiling. Alt i alt ble badet våres en ganske så stor suksess. Vi får utrolig mye oppmerksomhet for dette badet når folk kommer på besøk til oss.

Helhet i rommene

Når dere da går videre til neste rom, så vil jeg også tenke meg om stilen dere laget på badet. Dette var noe jeg slet litt med i begynnelsen, nå har jeg fulgte veldig med på Pinterest. Der fant jeg stilen som jeg likte og den går nå igjen i flere av rommene. Jeg tror dette er viktig for at det skal bli en helhet i alt og at rommene ikke ser halv ferdig ut.

Min liste på hva som er utrolig viktig å huske på når vi skal bygge nytt:
Planlegging:

  • Planlegg før dere begynner å rive/bygge
  • Spør om hjelp
  • Lag budsjett
  • Spør rundt om priser (Noen går faktisk ned i pris bare for at du skal handle hos dem)
  • Vær tålmodig, ting tar tid!

Bygging:

  • Utfordre dere selv til å gjøre en del selv. Det er utrolig gøy, lærerikt og dere sparer en del penger.
  • Ikke ta alt på en gang. Start med et rom, og gjør det helt ferdig før du begir deg ut på et nytt rom.
  • Pass på å ha noe av samme stilen i hvert rom.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *